Zomerlezingen 2021 voor muziekstudenten

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Studenten verdienen het om tijdens hun zomervakantie een balans te vinden tussen meer spelen dan werken. Daarom hebben we artikelen geplaatst zoals Hoe u deze zomer een evenwichtig oefenschema voor uw kind kunt maken (wat ook een uitstekend advies is voor oudere studenten).

Dat gezegd hebbende, er zijn tal van geweldige boeken die muziek als kern hebben en die ook leuk zijn om te lezen. Hier zijn aanbevelingen gedeeld door leeftijd.

Zomermuzieklezing voor het 5 tot 8-jarige publiek

Kleintjes nemen zoveel op uit de boeken en verhalen die we met ze delen. Deze boeken boeien de jonge geest en geven belangrijke informatie over de muziekwereld.

Zin! Zin! Zin! Een viool, door Lloyd Moss (geïllustreerd door Marjorie Priceman)

Wanneer Zin! Zin! Zin! Een viool begint, speelt de trombone helemaal alleen. Maar al snel maakt een trompet een duet, een hoorn een trio, enzovoort tot het hele orkest verzamelt zich op het podium. Geschreven in elegante en ritmische verzen en geïllustreerd met speelse en vloeiende illustraties, is dit unieke telboek de perfecte introductie tot muzikale groepen. Lezers van alle leeftijden zullen zeker “Encore!” roepen. wanneer ze de laatste pagina bereiken van deze vreugdevolle viering van klassieke muziek.

Drum Dream Girl: hoe de moed van één meisje muziek veranderde, door Margarita Engle (Geïllustreerd door Rafael López)

Het verhaal Drum droom meisje…, is gebaseerd op het waargebeurde leven van de vrouwelijke muzikant en drummer Millo Castro Zaldarriaga, een Chinees-Afrikaans-Cubaanse meisje dat Cuba’s traditionele taboe op vrouwelijke drummers doorbrak. Het begint lang geleden op een eiland vol muziek, waar niemand die regel in twijfel trok – tot het drumdroommeisje.

In haar stad van drumbeats droomde ze van het beuken van hoge conga’s en het tikken op kleine bongó’s. Ze moest zwijgen. Ze moest in het geheim oefenen. Maar toen eindelijk iedereen haar muziek hoorde, zongen en dansten ze en besloten dat zowel meisjes als jongens vrij moesten zijn om te drummen en te dromen.

wilde symfonie, door Dan Brown (Geïllustreerd door Susan Batori)

Naast het feit dat Wilde symfonie is een leuk verhaal met uitstekende illustraties, Amerikaanse royalty’s vanwege Dan Brown ondersteunen muziekonderwijs voor kinderen over de hele wereld via de New Hampshire Charitable Foundation. Het account stelt lezers in staat om door de bomen en over de zeeën te reizen met Maestro Mouse en zijn muzikale vrienden! Jonge lezers zullen een grote blauwe vinvis en snelle cheeta’s, kleine kevers en sierlijke zwanen ontmoeten. Elk heeft een speciaal geheim om te delen.

Onderweg zie je misschien de verrassingen die Maestro Mouse voor je heeft achtergelaten – een verstopte zoemende bij – door elkaar gegooide letters die aanwijzingen spellen, en zelfs een gecodeerd bericht om op te lossen! Plus, er is een bijzondere interactieve smartphone-app waarmee u kunt luisteren en meezingen met de liedjes in het boek.

Muzikale fictie (en niet-) voor oudere kinderen

Hier zijn boeken voor de pre-tiener menigte.

Waarom Beethoven de stoofpot gooide…, door Steven Isserlis

Klopt! De bekende cellist Steven Isserlis is de auteur van Waarom Beethoven de stoofpot gooide…, die de ondertitel van het boek bundelt, “nog veel meer verhalen van andere beroemde componisten.” Het blijkt dat de cello-instructeur van Steven Isserlis hem op vermakelijke manieren over beroemde componisten leerde, zodat ze zich ‘echte mensen’ konden voelen, waardoor Isserlis hun muziek via een meer persoonlijke band kon uiten. Dit is het geschenk dat hij aan andere jonge muzikanten wilde geven. U kunt meer lezen over Steven Isserlis in deze Artist Spotlight.

Amina’s stem, door Hena Khan

Amina heeft zich nooit op haar gemak gevoeld in de schijnwerpers. Ze is blij dat ze gewoon rondhangt met haar beste vriend, Soojin. Behalve nu ze op de middelbare school zit, voelt alles anders. Soojin hangt plotseling rond met Emily, een van de ‘coole’ meisjes in de klas, en praat zelfs over het veranderen van haar naam in iets meer ‘Amerikaans’. Moet Amina ook gaan omkleden? Of verbergen wie ze is om in te passen?

Amina’s stem is krachtig op meerdere niveaus. Het bedekt het onderwerp plankenkoorts (wanneer zoveel andere boeken over muzikanten opzettelijke verlangens naar roem benadrukken). En het gaat ook over ras, hoe het is om je anders te voelen dan je leeftijdsgenoten, en de uitdaging om door het veranderende rijk van vriendschappen voor adolescenten te navigeren.

Beter Nate dan ooit, door Tim Federal

Aan de andere kant van het juiste spectrum van het podium ontmoeten we Nate, die een levenslange droom heeft om een ​​Broadway-ster te worden. Dat is iets waar auteur Tim Federele veel van weet sinds zijn Broadway-toneelstuk ‘Tuck Everlasting’ werd genomineerd voor een Tony.

In Beter Nate dan ooit, Nate Foster heeft grote dromen. Zijn hele leven wilde hij schitteren in een Broadway-show. (Verdorie, hij zou genoegen nemen met het zien van een Broadway-show.) Maar hoe moet Nate zijn dromen waarmaken als hij vastzit in Jankburg, Pennsylvania, waar niemand (behalve zijn beste vriend Libby) een goed showdeuntje waardeert? Met de hulp van Libby plant Nate een gewaagde nachtelijke ontsnapping naar New York. Er is een open casting voor ET: The Musical, en Nate weet dat dit het verschil kan zijn tussen blues uit een kleine stad en een groot sterrendom.

Boeken voor de meer gevorderde muziekstudent

Deze lijst bevat twee non-fictie en één fictieve roman. Maar als je een jonge volwassene bent of een volwassene met een meer gevorderd niveau, gaan we ervan uit dat je van muziek houdt, en deze lezingen zijn allemaal de moeite waard. De eerste en derde boeken die hieronder worden vermeld, staan ​​ook op de studentenleeslijst van de USC Thornton School of Music, dus beschouw ze als proactief lezen voor je toekomstige toelating tot de muziekschool.

De kunst van het oefenen: een gids voor het maken van muziek vanuit het hart, door Madeline Bruser

Dit boek is zo’n wijze, warme en zeer persoonlijke analyse van De kunst van het oefenen. Het informeert amateur- en professionele muzikanten over een manier van oefenen die een soms frustrerende, eentonige en overdreven inspannende arbeid transformeert in een opwindende en lonende ervaring.

De veelgeprezen pianiste en docente Madeline Bruser combineert fysiologische en meditatieve principes om muzikanten te helpen fysieke en mentale spanning los te laten en hun aangeboren muzikale talent te ontketenen. Ze biedt praktische technieken voor vrije en natuurlijke beweging cultiveren, een intens genot van geluiden en sensaties, een heldere en ontspannen geest en een open hart. Ze legt uit hoe je lichaam en geest gemakkelijk kunt voorbereiden om te oefenen.

In Tune: muziek als de brug naar mindfulness, door Richard Wolf

Richard Wolf probeerde voor het eerst zen-meditatie in zijn tienerjaren, maar ongeacht in welke houding of hoe lang hij ook zat, transcendentie bleek hardnekkig buiten bereik. Pas jaren later vond hij de brug die hem daarheen kon brengen: muziek. In harmonie brengt twaalf “bruggen” in kaart – vaardigheden en gevoeligheden verfijnd in de muziekpraktijk dat overgaat in mindfulness en meditatie, waaronder: concentratie, houding, harmonie, stilte en The Art of Deep Listening.

Deze inspirerende gids biedt een schat aan op muziek gebaseerde oefeningen om de dagelijkse meditatie en creativiteit te verbeteren. Bovendien deelt Wolf persoonlijke anekdotes van vooraanstaande muzikanten – van Miles Davis tot Dr. Dre – om punten op het snijvlak van muziek en mindful leven te belichten.

Als ik blijf (Boek #1), door Gayle Forman

Een van de beste dingen over Als ik blijf is dat het het eerste is van meerdere boeken in Gayle Forman’s bekroonde YA-fictiereeks waarvan de auteur hoopt dat volwassenen het ook zullen lezen, omdat het gezinnen iets te bespreken geeft.

In, als ik blijf, keuzes (Boek #2), door Gayle Forman

De zeventienjarige Mia heeft het moeilijk: Stay trouw aan haar eerste liefde – muziek– zelfs als dat betekent dat ze haar vriend moet verliezen en haar familie en vrienden moet achterlaten? Dan, op een ochtend in februari, gaat Mia een ritje maken met haar familie, en in een oogwenk verandert alles. Plots zijn alle keuzes weg, behalve één. En het is het enige dat telt. Het is een hartverscheurend mooi boek over de kracht van liefde, de ware betekenis van familie en de keuzes die we allemaal maken.

We hopen dat deze zomerlezingen voor muziekstudenten je zullen helpen ontspannen terwijl je verbonden blijft met de kunst waar je zo van houdt. Geïnteresseerd in meer aanbevelingen? Op bezoek komen, Zomerse lectuur voor muzikanten.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare