Volwassenenonderwijsgroepen voor viool: deel 1

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Viool leren spelen als volwassen strijker is meer inspirerend als je een groep medestudenten hebt om mee te spelen.

Spelen met anderen versterkt niet alleen de technieken die je leert door verdere oefening en instructie, het legitimeert ook de liedjes die je leert, omdat het de muziek op een meer energieke manier tot leven laat komen.

Gebruik communitybronnen om je jam te vinden

In tegenstelling tot studenten, die doorgaans lessen volgen aan een muziekschool of lid worden van orkestgroepen op hun schoolcampus, moeten volwassen violisten contact opnemen om lid te worden van een groep, ensemble of reguliere gemeenschapsjams (een geweldige plek om bouw je improvisatievaardigheden op).

Terwijl we dit posten, zijn we nog steeds bezig om uit de pandemie te komen. Dus terwijl sommige groepen manieren hebben gevonden om elkaar veilig buiten op het strand, grote parken of andere buitenlocaties te ontmoeten, gebruiken anderen online platforms om samen te spelen. Hier zijn plaatsen om uw jam te vinden.

Vraag ernaar bij je vioolleraar of lokale muziekschool

Als je les volgt bij een lokale vioolleraar, de kans is groot dat ze uw eerste beste gok zijn voor groepsleren. Als er nog geen soort groep in uw regio is, kan uw instructeur beginnen met het vragen aan andere volwassen studenten om anderen te zoeken die geïnteresseerd zijn in een groepsindeling.

Sommige muziekscholen organiseren klassen voor volwassenen in groepsvorm en dat is een win-winsituatie voor je missie. Naast het contact maken en leren met anderen, is de kans groot dat leden van de klas geïnteresseerd zullen zijn in verdere groepsoefeningen en speelmogelijkheden.

De muziekschool of je instructeur kent misschien ook andere lokale groepen die wekelijkse of maandelijkse bijeenkomsten hebben voor violisten, andere strijkers, of gemeenschapsorkesten die openstaan ​​voor beginnende en halfgevorderde spelers.

Maak contact met een lokaal gemeenschapsorkest

Veel gemeenschappen, waaronder kleine steden, hebben een soort gemeenschapsorkest. Hoewel sommige van deze groepen zeer competitief zijn, zijn andere dat niet. In feite staan ​​gemeenschapsorkesten vaak erg open voor beginnende spelers. Er zijn veel voordelen van lid worden van een orkest, ook als je niet meer op school zit.

Deze dirigenten en orkestleden doen het uit liefde voor de muziek en willen anderen aanmoedigen om deel te nemen aan het plezier van het ontwikkelen van muzikaliteit. Uw partij kan worden aangepast aan uw speelniveau, en de extra oefentijd en extra instructie van de dirigent, evenals de steun van de meer ervaren violisten om je heen, zal je leren versnellen.

Bezoek je lokale muziekwinkel

Een relatie aangaan met een lokale muziekwinkel betekent directe toegang tot de experts, gitaarbouwers en string accessoires die je onderweg nodig hebt. Ook de medewerkers en medeshoppers hebben de vinger aan de pols van de muziekgroepen, orkesten, ensembles en vaste jams in jouw buurt. Velen van hen zijn ook snaarmuzikanten!

Vraag of ze groepen kennen die beginnende violisten toelaten om zich bij de mix aan te sluiten en de kans is groot dat je de deur uitloopt met een lijst met contacten. Als dat niet het geval is, vraag dan of u een flyer kunt plaatsen waarin uw interesse wordt geadverteerd, die de groep naar u toe kan brengen.

Word sociaal op platforms zoals Facebook & MeetUp

Voer zoekopdrachten uit op sociale mediaplatforms zoals: Facebook, Ontmoeten, of Volgende Door. Filter evenementen op basis van waar je woont of werkt. Craigslist is ook een potentiële bron. Zoektermen zoals:

  • Volwassen viool-groepen
  • Ensembles voor volwassen strijkers
  • gemeenschapsorkest
  • Community-jams voor violisten
  • Strijkkwartetten (of ensembles) voor beginners

De kans is groot dat een van die sociale-mediaplatforms je naar een muzikale groep zal leiden die aan je behoeften voldoet. Zo niet, dan kan je zoektocht je in contact brengen met anderen die je kunnen verbinden met andere individuen of groepen.

We raden je ten zeerste aan om lid te worden van een groep voor volwassenenonderwijs, of een jamgroep in de gemeenschap, om vioolspelvaardigheden op een echte manier te blijven ontwikkelen.

Kun je geen groep vinden in jouw buurt? Het is misschien tijd om voor jezelf te beginnen. Lees deel 2 van dit bericht, waar we je tips geven over hoe je je eigen groep kunt vormen en leden kunt krijgen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare