Hoe een plectrum vast te houden?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Gitaar leren spelen zal een van de beste dingen zijn die je ooit zult doen. Gewoon dit instrument oppakken en een paar akkoorden spelen, kan negatieve emoties wegtokkelen. Of je nu boos, verdrietig of in een goede bui bent, de gitaar kan je vertrouwde vriend door het leven zijn.

Als het gaat om het spelen van de gitaar, kun je ervoor kiezen om de snaren te vingeren of een plectrum te gebruiken. Fingerpicking is precies hoe het klinkt. Je plukt aan de snaren, of tokkelt, met je vingers.

Dit vergt echter meestal nogal wat oefening en pijnlijke handen. De andere methode is om een ​​plectrum te gebruiken. Dit is een klein stukje materiaal (meestal plastic) dat je tussen je duim en wijsvinger vasthoudt.

Plectrums, ook wel plectrums genoemd, zijn over het algemeen gemaakt van een uniform materiaal zoals verschillende soorten plastic. Waaronder:

U kunt echter ook andere materialen gebruiken, zoals:

 • Rubber
 • Voelde
 • Hout
 • Schildpad
 • Metaal
 • Glas
 • Steen
 • Tagua

Hoewel je geen plectrum hoeft te gebruiken om gitaar te spelen, raden we je aan om dit te leren. Net als bij het leren van een nieuw instrument, kan het in het begin een uitdaging zijn, maar door te oefenen, zal het leren gebruiken van een plectrum naarmate de tijd vordert meer muzikale mogelijkheden bieden.

Vandaag gaan we je begeleiden bij het gebruik van een plectrum om je favoriete deuntjes op de gitaar te spelen. We laten je zien hoe je een plectrum goed vasthoudt en welke plectrums voor jou de beste keuze zijn.

Met een beetje geduld en tijd zul je met absoluut gemak tokkelen en meespelen met je favoriete nummers.

Dus laten we die keuze oppakken en beginnen met spelen!

Hoe je een plectrum op de juiste manier vasthoudt

Als je je reis op de gitaar begint, is het vasthouden van een plectrum een ​​van de belangrijkste lessen die je zult leren. Als je een ervaren gitarist een plectrum ziet gebruiken, denk je misschien dat het er gemakkelijk uitziet en dat er niets aan de hand is. Er zijn echter oneigenlijke technieken die je muzikale zoektocht kunnen belemmeren.

Als je de plectrum te stevig vastpakt, kan dit krampen veroorzaken. U wilt zich comfortabel en ontspannen voelen bij het gebruik van een plectrum, niet gespannen en pijn. Als je een plectrum te los vasthoudt, kan hij wiebelen en uit je hand vliegen.

Dus ja, er is een goede manier en een paar verkeerde manieren om een ​​plectrum vast te houden. Vandaag laten we je de meest gebruikelijke methode zien om een ​​plectrum vast te houden, maar niet alle gitaristen gebruiken het op deze manier. Sommige ongelooflijke gitaristen hebben hun eigen unieke stijl bij het vasthouden van een plectrum. Maar ze zijn waarschijnlijk begonnen met de meest gebruikelijke methode.

Stappen

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het leren vasthouden van een plectrum op de juiste manier:

 1. Let op je duim wanneer je die plectrum voor het eerst oppakt. De plectrum moet uit de zijkant van je duim komen. Veel beginners maken de fout om de plectrum zo vast te houden dat deze uit de top van de duim steekt. Dit is niet de juiste manier, in ieder geval niet voor deze methode.
 2. De pick moet goed worden geplaatst. Als de plectrum uit je vinger komt, zou deze ongeveer een centimeter van het lichaam van het plectrum moeten zijn.
 3. Probeer het zo licht mogelijk vast te houden. Houd het echter niet zo losjes vast dat het uit uw vingers valt. Een lichte grip zorgt ervoor dat je arm, pols en hand ontspannen blijven terwijl je op de gitaar tokkelt. Als je gespannen bent, zal het geluid van je spel niet zo goed vloeien.

Stap 1

Plaats de plectrum op uw wijsvinger. Het moet uit de top van je vinger wijzen. Je kunt ook je middelvinger inbrengen als extra ondersteuning onder de wijsvinger.

Stap 2

Plaats je duim bovenop de plectrum. Het zou nu uit de zijkant van je duim moeten steken. Je moet een goede hoeveelheid van je duim bovenop de plectrum hebben om te voorkomen dat deze verschuift terwijl je speelt. Zorg ervoor dat een groter deel van de plectrum vrij is om te tokkelen. Voor losse noten kunt u minder van de plectrum blootleggen.

Stap 3

Knijp je duim en vingers licht samen met de plectrum ertussen. Je bent nu klaar om die 6 snaren aan te pakken!

Ja, zo simpel is het eigenlijk. Hoewel dit eerste deel gemakkelijk is, zijn het de tokkelpatronen en bewegingen van je pols en hand die de meer uitdagende aspecten zijn. Maar voor nu is het een goed begin om te leren een plectrum vast te houden!

Een keuze kiezen

Voordat je begint met het tokkelen van de gitaar, moet je een geschikte plectrum vinden. Niet alle keuzes zijn hetzelfde. Sommige zijn dikker dan andere. Vraag het aan de meeste ervaren gitaristen en ze zullen een voorkeur hebben voor een stijl van kiezen.

Beginners

We raden aan om te beginnen met een heel dunne plectrum, misschien wel de dunste die je kunt vinden. Dit komt omdat dunnere plectrums flexibeler zijn en niet zo gemakkelijk in de gitaarsnaren verstrikt raken. U wilt in dit stadium een ​​meer vergevingsgezinde keuze.

Dunne plectrums kunnen echter minder nauwkeurig zijn bij het uitkiezen van individuele snaren, maar voor tokkelen is dit de beste manier om te beginnen. Probeer de Dunlop Nylon .38 om mee te beginnen, want deze zijn comfortabel en gemakkelijk voor de vingers.

Als het gaat om de grootte van de keuze, moet u beginnen met een model van standaardformaat. Als het te klein is, zal het te stijf en ingewikkeld zijn om verschillende snaren vast te houden en uit te kiezen.

Individuele notities kiezen

Als je individuele snaren en noten wilt uitkiezen, raden we je aan een dikkere plectrum te gebruiken, zoals de Dunlop Tortex Orange. Je krijgt een beter, dikker geluid met deze dikkere plectrums.

Samengevat

Een plectrum vasthouden is een van de eerste lessen die je moet leren, zelfs voordat je een gitaar vasthoudt. Hiermee kun je een hele reeks verschillende nummers spelen die alleen met plectrums werken. Of je nu de volgende folkgitaristsensatie of rocksolo-maestro wilt zijn, je zult niet ver komen zonder je vertrouwde keuze.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare