Hoe u uw eigen kunt vormen en leden kunt krijgen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

5 stappen voor het vormen van een leergroep voor volwassen violisten

Je bent misschien bekend met het gezegde: “als je het bouwt, zullen ze komen.” Met een beetje visie en initiatie van jouw kant, kun je sneller twee of drie geïnteresseerde violisten verzamelen dan je kunt zeggen “toonladders en arpeggio’s.”

Eenmaal gevormd, krijgen dergelijke groepen doorgaans momentum en lidmaatschap via mond-tot-mondreclame. Wie weet? Misschien heb je zelfs een mooi klein kwartet, ensemble of gemeenschapsorkest in wording.

(Noot van de redactie: we hebben onlangs een artikel geplaatst om bestaande groepen voor volwassenenonderwijs voor viool te vinden. Als je echter geen groep kon vinden die aan je behoeften voldeed, maak dan contact met je innerlijke visionair en onderneem de nodige stappen om een ​​groep van je eigen.)

1. Plaats flyers bij lokale muziekscholen en instrumentenwinkels

Mensen die instrumenten bespelen, met name beginners of nieuwe middelbare scholieren, zullen waarschijnlijk contact opnemen met hun lokale muziekscholen en instrumentenwinkels om meer over het vak te leren.

Als u niet bent aangesloten bij een muziekschool of vioolleraar dit is misschien een goed moment om wat lessen te nemen. Veel scholen bieden groepslessen voor volwassenen aan, wat een directe verbinding kan zijn met anderen die graag een stap verder willen leren en oefenen door lid te worden van een oefen- of speelgroep.

Of je nu student of klant bent of niet, vraag toestemming om flyers op deze locaties te plaatsen of om berichten te maken voor hun websiteberichtenforums. Beide zijn slimme manieren om de zoektocht naar gelijkgestemde nieuwkomers te beginnen. De instructeurs en het personeel van deze scholen kunnen geïnspireerd zijn door uw interesse en bereidheid om te helpen door namens u contact op te nemen met hun studenten en klanten.

2. Plaats uw verzoek op sociale mediaplatforms

Social media platforms zoals Craigslist, NextDoor, Ontmoeten, en Facebook zijn krachtige netwerktools voor mensen die contact willen maken met anderen in hun gemeenschap. Maak berichten met uw bedoelingen. Je weet nooit hoeveel anderen hopen op de vorming van hetzelfde soort groepen, maar neem niet het initiatief om er een te vormen.

Momenteel zijn we midden in een pandemie. Hoewel het mogelijk is om binnenshuis te vergaderen, moet u er rekening mee houden dat veel muziekgroepen ervoor kiezen om elkaar veilig op buitenlocaties te ontmoeten, zoals parken, stranden, grote achtertuinen en andere gemeenschapsruimten. Wees openhartig over uw inzet voor veiligheid en de huidige pandemierichtlijnen, zodat potentiële leden zich meer op hun gemak voelen om lid te worden van de groep.

3. Maak contact met lokale orkestleiders

Heeft u een lokaal buurtorkest? Neem contact op met de dirigent en informeer bij hen over uw wens om een ​​volwassen leergroep voor viool te vormen. Je zult misschien verrast zijn met een uitnodiging om lid te worden van het orkest, aangezien sommige kleinere orkesten nieuwe muzikanten verwelkomen.

Zo niet, dan zijn ze misschien bereid om uw wensen kenbaar te maken aan de orkestgroep. Ze kunnen je zelfs toestaan ​​om informatie te delen op de website van het orkest, op sociale media-pagina’s of om een ​​flyer op hun repetitielocatie te plaatsen.

4. Overweeg om de groep uit te breiden naar andere strijkers

Je eerste doel kan zijn om een ​​volwassen vioolgroep te vormen, en dat kan sneller gebeuren dan je denkt. Er is echter iets te zeggen over oefenen en spelen in een ensemble formaat, inclusief andere strijkers in de mix.

Ook al zijn jullie allemaal beginners, er zijn veel dingen die jullie gemeen hebben met beginnende en gemiddelde spelers. Hiertoe behoren de soorten en niveaus van partituren die u aan het leren bent. Dit geeft je alle mogelijkheid om muziek met meerdere partijen te oefenen en te spelen. Dit alles is zowel leuk als zeer bevredigend.

5. Maak de groep aantrekkelijk voor verschillende speelniveaus

Uw oorspronkelijke bedoeling om een ​​groep voor volwasseneneducatie voor violisten te starten is gegrond. Het is leuk om te spelen met mensen van hetzelfde niveau, omdat gedeelde vaardigheden en competenties een veiliger leer- (en fouten)ruimte voor jullie allemaal bieden. Dat gezegd hebbende, kun je meer succes behalen door de horizon te verbreden en de groep open te stellen voor gemiddelde en ervaren spelers om jezelf uit te dagen.

Eerst en vooral is spelen met degenen die voor je liggen een geweldige manier om techniek verbeteren en versnel je eigen leerproces. Ten tweede zijn er tal van manieren om de groep te structureren om aan ieders basisleerbehoeften te voldoen. Je kunt bijvoorbeeld een blok van twee of drie uur inplannen voor de groep. Maak dan bekend dat het eerste uur ‘beginnersuur’ is en dat het tweede en derde uur gewijd zijn aan jammen en het leren van nieuwe liedjes voor spelers van alle niveaus.

Veel geluk!

We juichen uw inzet voor het vormen van een groep voor volwassenenonderwijs voor viool toe. Door deze vijf stappen te nemen, kun je gegarandeerd “je mensen” vinden en levenslange banden smeden met andere snaarliefhebbende muzikanten in je gemeenschap. Laat het spelen beginnen!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare