Hoe een gitaar te tokkelen?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Gitaar leren spelen kan een uitdagende taak zijn. Er zijn een aantal beginselen en technieken van gitaarspelen die je moet oppikken en oefenen.

Begrijpen hoe je een gitaar correct tokkelt, zou echter de eerste prioriteit moeten zijn van elke beginner die het instrument leert bespelen. Ja, het bestuderen van toonladders, open positie-noten en akkoorden is belangrijk, maar het leren hoe je een gitaar goed tokkelt, is waar echte muziek wordt gemaakt.

Deze gids gaat dieper in op het tokkelen van een gitaar, inclusief de basistechniek, het voordeel van het gebruik van een plectrum en de beste tokkelpatronen om te perfectioneren.

De basis leren kennen

Ten eerste, voordat je je te veel zorgen maakt over het tokkelen, moet je ervoor zorgen dat de basisprincipes op hun plaats zijn. Het is bijvoorbeeld essentieel dat je een gitaar gebruikt die goed past bij je lichaamsvorm en grootte.

Verder moet je de techniek van het correct vasthouden van het instrument oefenen. Om dit te doen, houdt u de gitaar in evenwicht op uw dijbeen, strak in uw lichaam, en houdt u de elleboog van uw tokkelende hand (bijna altijd uw sterkste hand) uit de buurt van de snaren bij de basis van het instrument. Hierdoor kun je vrij tokkelen met je pols.

Ondersteun met je andere hand, of je “frethand”, de hals van de gitaar met je duim net voorbij het midden van de hals.

Naast het correct vasthouden van de gitaar, is je houding net zo belangrijk. Simpel gezegd, als er fouten in je houding zitten, zul je nooit kunnen leren hoe je een gitaar goed tokkelt. Vermijd onderuitzakken in een bank of zittend in een stoel met armen, omdat dit uw beweging kan belemmeren.

U kunt zitten waar u maar wilt, zolang u ervoor zorgt dat uw dijbeen in een hoek van 90° met uw romp staat en dat beide armen volledig vrij zijn van enige vorm van obstructie.

Een keuze gebruiken

Als je wilt leren hoe je een gitaar tokkelt, maakt het gebruik van een plectrum of plectrum het een stuk eenvoudiger. Hoewel het ook belangrijk is om met je vingers te leren spelen (vraag het maar aan Johnny Cash!), wordt het in het begin algemeen aanbevolen om een ​​plectrum als je standaard tokkelapparaat te gebruiken. Dit zal je helpen om de snaren vloeiender en muzikaler te tokkelen dan met je vingers.

Om de plectrum goed vast te pakken, moet je de plectrum tussen je wijsvinger en duim houden, terwijl je je andere vingers erin stopt. Houd de plectrum naar binnen met je pols parallel aan de gitaarhals. Onnodig te zeggen dat de plectrum op de snaren moet worden gericht.

Als je je plectrum eenmaal stevig vast hebt, raak dan vertrouwd met de hoogte van de snaren van de toets en de kracht die je fretvinger nodig heeft om de snaren te bespelen. U moet oefenen met het correct maken van akkoorden en het verkrijgen van een zuiver, vol geluid uit alle snaren tegelijk.

Je tokkelen zal ratelend klinken als je “dode snaren” tokkelt die je niet helemaal aan het tokkelen bent. Neem dus de tijd om het akkoord correct te hervormen. Er is niets frustrerender dan te leren tokkelen als je de akkoorden voortdurend niet goed maakt.

Correcte tokkeltechniek

Het is essentieel om vanuit de pols te tokkelen, dus leer je elleboog strak in het instrument te houden. Het is vaak gemakkelijk om een ​​beginner te herkennen, omdat ze vanuit hun elleboog tokkelen met hun tokkelende arm.

Voor maximale efficiëntie, tokkel je gitaarsnaren tussen het klankgat en de brug. Het is ook de moeite waard om te oefenen met het tokkelen van de snaren op verschillende plaatsen om een ​​idee te krijgen van de verschillende geluiden die je kunt creëren. Als je dichter bij de brug tokkelt, krijg je een scherper geluid, terwijl direct over het klankgat tokkelen een meer baszwaar geluid zal creëren.

Je zult ook de vaardigheid moeten oefenen om alle snaren gelijkmatig te tokkelen. Dit helpt om een ​​rijker geluid te creëren met je gitaarspel. Oefen hiervoor op een eenvoudig akkoord van de eerste positie, zoals een G-akkoord. Speel kwartnoten, elk één tokkel, en probeer elke snaar met hetzelfde gewicht aan te slaan.

Neerwaartse en opwaartse slagen

Het verschil tussen neerwaartse en opgaande slagen begrijpen is van vitaal belang en zal helpen om uw spel te verbeteren.

Neerwaartse slagen zijn de belangrijkste slag. Ze drijven meestal een nummer aan of stemmen vooruit en zijn bijna altijd op het ritme van een nummer. Daarentegen worden opwaartse bewegingen door velen als vulmiddel beschouwd. Ze zijn niet zo belangrijk als dowstrokes en zijn meestal niet op het ritme van een nummer.

Wanneer u neerwaartse slagen tokkelt, moet u alle snaren aanslaan die het specifieke akkoord vereist. U moet bijvoorbeeld alle zes in een G-akkoord spelen, maar alleen de top vier in een D-akkoord. Aan de andere kant, voor opwaartse slagen hoef je alleen de bovenste drie of vier snaren (de dunste snaren) aan te slaan om voldoende geluid te creëren.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat opwaartse slagen geen spiegelbeeld zijn van een neerwaartse slag – ze hebben een heel verschillende rol. Als je opwaartse slagen op dezelfde manier tokkelt als je neerwaartse slagen speelt, zal je spel robotachtig en streng klinken.

Tokkelpatronen

Het eerste en meest elementaire tokkelpatroon om te leren is het afwisselende up-down ritme. In wezen, omlaag, omhoog, omlaag, omhoog, omlaag, omhoog, omlaag, omhoog. Als u eenmaal vertrouwd bent met dit ritme, kunt u proberen tussen akkoorden te wisselen terwijl u hetzelfde tokkelpatroon behoudt.

Er zijn maar weinig nummers die dit eenvoudige neerwaartse patroon gebruiken, dus probeer een neerwaartse slag weg te laten en kijk hoe het patroon verandert (omlaag, omhoog, omlaag, omhoog, omlaag, omhoog, omhoog). Waar je de laatste neerwaartse slag zou hebben gespeeld, speel niets.

Om door te gaan naar complexere tokkelpatronen, moet je leren hoe je bepaalde op- of neerwaartse slagen kunt weglaten, terwijl je hetzelfde ritmische op-en-neerpatroon in je tokkelende hand behoudt. Met andere woorden, je moet je pols trainen om te blijven bewegen, maar de plectrum van de snaren laten voor bepaalde slagen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare