5 liedjes om de lente te vieren voor altviool, viool en cello

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De lente is het seizoen dat bekend staat om de terugkeer van de zon en de gever van nieuw leven. Die thema’s zijn vooral inspirerend na een winter van sociale afstand en verhoogde sluitingen.

Om deze energetische vibratie van de lente te eren, hebben we een lijst met vijf nummers samengesteld, van meerdere muziekgenres, kun je leren spelen op je viool, altviool of cello.

Voorbij de Lente rituelen: Van heilig tot volks

Stravinsky’s “The Rite of Spring” en Vivaldi’s “The Four Seasons: Spring” zijn zeker go-to-stukken voor strijkers die geïnteresseerd zijn in het vieren van de lente. We wilden echter verder gaan dan die typische stukken, om onze volgers te helpen zich uit te breiden.

Of je je nu opmaakt voor een virtueel lenteconcert, of je bent geïnteresseerd in het leren spelen van traditionele lentemuziek voor snaarinstrumenten, deze vijf suggesties bieden een goed begin.

1. De zeven laatste woorden van onze Heiland aan het kruis (Haydn)

De partituur die we presenteren voor deze beroemde en traditionele lentepartituur van Joseph Hadyn is gearrangeerd voor een strijkkwartet. Joseph Haydn wordt zelfs beschouwd als “De vader van de strijkkwartetten” en dat kan lees hier meer over Haydn.

deze score, De zeven laatste woorden van onze Heiland aan het kruis, is een traditioneel werk dat in het voorjaar wordt uitgevoerd ter ere van de christelijke liturgie en het verhaal van Christus aan het kruis en staat bekend als zowel mooi als dramatisch.

2. De reflectie van de maan op de tweede lente (Yànjun)

De boeddhisten hebben ook een heilige lentetraditie, die van het eren van de geboorte, verlichting en het overlijden van de Boeddha. Deze ceremonies vinden plaats tijdens de volle maan van de Indiase maand, Vaishaka.

Chinese componist, Huà Yànjun, gecomponeerd De reflectie van de maan op de tweede lente voor traditionele Chinese instrumenten. Klik hier om daar meer over te weten te komen. Toch is het leren van dit stuk een goede manier voor creatieve strijkers om op hun instrumenten te improviseren, ze aan het stuk aan te passen en te kijken welke geluiden je kunt opwekken met behulp van een verscheidenheid aan speeltechnieken.

Als je geïnspireerd bent om meer te leren over heilige lentemuziek van over de hele wereld, lees dan onze post, Heilige muziek voor de voorjaarsvakantie.

3. Eer JS Bach half mei

Wist je dat Johann Sebastian (JS)Bach werd geboren op de eerste lentedag, 21 maart? Wat is een betere manier om de lente te vieren dan door je favoriete stuk van Bach uit te voeren? Of blijf oefenen en houd vol voor het Bach Festival, dat wereldwijd plaatsvindt in het late voorjaar (Bach Festival 2021 start in het weekend van 14 en 15 mei).

Je hoeft niet mee te doen aan een Bachfestival om Bachmuziek te spelen. Er is een overvloed aan bladmuziek online beschikbaar. Een van onze favoriete stukken om in de lente te spelen is Bach’s, De kunst van de fuga, gearrangeerd voor strijkkwartet.

4. Zwaai voor de lente

We beloofden lentemuziek voor alternatieve genres. De eersten op onze lijst zijn deze swing-jazz klassiekers met “Avalon” en “Dark Eyes”, voor viool, altviool en cello. Je kunt deze stukken ook gearrangeerd vinden voor solo-instrumentalisten, of je kunt samen met een paar vrienden een ensemble vormen. Klik hier om te luisteren naar de beroemde jazzviolist, Stéphane Grappelli, die “Avalon” uitvoert, een nummer dat zeker wat “lente” in je stap zal brengen.

Als je geïnspireerd bent om meer te leren over het spelen van jazz op je snaarinstrument en de pro’s die de weg hebben gebaand, lees dan onze post met aandacht voor: Het leven en de carrière van jazzviool Great Stéphane Grappelli.

5. Muziek om rond de meiboom te dansen

Er is nauwelijks een cultuur in de wereld die de lente niet eert met sociale bijeenkomsten en traditionele dansen. De meiboomdansen uit Keltische en heidense tradities zijn geen uitzondering. Als je houdt van volksmuziek en viooldeuntjes, dit is een goed moment om te beginnen met het oefenen van de jigs en deuntjes die worden gebruikt om het publiek op de been te krijgen en te dansen, of er nu een meiboom is of niet.

Hier is de vierdelige bladmuziek van het traditionele volkslied, Kom Lasses en Lads. Jij kan Klik hier om het nummer te beluisteren en veranker de melodie in je hoofd.

Of je nu liever je klassieke wortels wilt eren of je wilt uitbreiden naar andere muziekgenres, deze lijst met liedjes zal je helpen de lente te vieren, of je nu altviool, viool of cello speelt. Laat de feestvreugde maar beginnen!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare