De beste zomerconcerten voor klassieke muziek van 2021

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Dingen beginnen eindelijk weer open te gaan, wat fantastisch nieuws is voor wij strijkersmuzikanten die graag live muziekconcerten bijwonen. En, we moeten toegeven, een lichtpuntje van het afgelopen jaar is dat grote symfonieën over de hele wereld de kunst van het online uitzenden van live-evenementen hebben geperfectioneerd.

We stellen ons voor online concertstreaming als de golf van de toekomst van muziektechnologie, waardoor publieksleden “live” concerten vanuit huis kunnen bijwonen wanneer het niet mogelijk is om er persoonlijk bij te zijn.

Zomerconcerten zijn het bezoeken waard

We raden aan om altijd aandacht te schenken aan en gracieus te voldoen aan de voorschriften van locaties met betrekking tot het dragen van maskers, het open laten van stoelen tussen jou en anderen, sociale afstand, enz. terwijl onze wereld leert hoe ze door dit “nieuwe normaal” moet navigeren op een manier die veilig is voor iedereen .

6 mei – 4 juni: Chicago Symphony Orchestra Sessions Aflevering 19: Elliot, Sowerby & Prokofiev (gratis)

Van 6 mei tot en met 4 juni kunnen “concertbezoekers” een CSO-sessie bijwonen met de werelden van Elliot, Sowerby en Prokofiev. Dit gevarieerde programma met 20e-eeuwse muziek bevat twee werken van Prokofjev, beide aanvankelijk bedoeld voor balletten: een eigenzinnig kwintet gescoord voor de ongebruikelijke combinatie van hobo, klarinet, viool, altviool en bas, die een circussetting oproept met behoud van de compositie van de componist. kenmerkende elegantie en humor, plus een toegiftpresentatie van het meeslepende en romantische Suite uit Romeo en Julia. Afronding van het programma zijn een paar zelden uitgevoerde werken van Willard Elliot en Leo Sowerby.

27 mei: Begin de zomer met het GRATIS Memorial Day-concert van NY Phil

Elk jaar wordt de New York Philharmonic biedt een gratis Memorial Day-concert aan. Dit seizoen staat Bruckner’s Eighth in het gratis Memorial Day-concert in de kathedraal van Saint John the Divine. “Schoonheid is waar Bruckner het over heeft”, zegt Jaap van Zweden. In deze symfonie neemt schoonheid vele vormen aan: haar geleidelijke ontplooiing, gepolijste koperen klanken, stijgende lyriek en een triomfantelijk einde – een inspirerende, spirituele manier om degenen te herdenken die stierven tijdens hun dienst in de Amerikaanse strijdkrachten.

Zitplaatsen zijn op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt op de dag van de voorstelling; ticketdistributie begint om 17.00 uur. De audio van het concert wordt uitgezonden op de aangrenzende Pulpit Green, als het weer het toelaat.

6 juni: ga naar de Philharmonie de Paris voor The Bach Project, met Yo-Yo Ma

Gemaakt ter ondersteuning van zijn nieuwste album, Zes evoluties, Yo-Yo geeft uitdrukking aan zijn voortdurende fascinatie en reis met de zes suites van Bach voor onbegeleide cello. Lees meer over het concert in Parijs, dat slechts één halte is van zijn wereldwijde tour, op Het Bach-project, die begon in 2018. Daar zal Yo-Yo Ma alle zes de suites uitvoeren, waardoor gelukkige concertgangers meer dan twee uur kunnen genieten in de aanwezigheid van muzikale grootsheid.

Yo-Yo is niet alleen een ongelooflijke muzikant, maar ook een genereus mens en heeft tijdens de pandemie gratis in het openbaar opgetreden, wat vreugde bracht aan iedereen die het geluk had aanwezig te zijn voor zijn pop-up spelen sessies.

3. 12 en 13 juni: Violist Damien Escobar in St. Helena, Californië

Als je houdt van lekker eten, prachtig weer, mooie vergezichten en oud genoeg bent om wijn te gaan proeven, plan een roadtrip om te zien Damien Escobar bij de Charles Krug Winery in St. Helena, Californië. Damien Escobar is een wereldberoemde violist, auteur, ondernemer en filantroop, afkomstig uit Jamaica, Queens, New York. Zijn muzikale carrière omspant meer dan een decennium, en zijn inspirerende reis om het groot te maken, alles te verliezen, te vechten voor de wederopbouw en een tweede kans op succes te krijgen.

Klik hier om meer te weten te komen over het evenement en om uw tickets te kopen.

10 en 11 juli: Boston Symphony Orchestra met violist Baiba Skride (Ochtend Repetitie & Concert)

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om te oefenen en op te treden met een topsymfonie? Dan raden we je ten zeerste aan om kaartjes voor BSO’s te kopen “Zaterdagochtend Repetitie” met violist Baiba Skride. Ze beginnen met een pre-repetitiegesprek, waarna je BSO-dirigent Andris Nelsons aan het werk ziet met het orkest en de solist. Je zult zien hoe zelfs de meest gewaardeerde professionele muzikanten nog steeds constructief worden begeleid om het beste uit zichzelf te halen.

de belangrijkste concert vindt plaats op 11 juli om 14.30 uur, wanneer de symfonie Carlos Simon’s zal uitvoeren “Het lot overwint nu,” een Sibelius “Vioolconcert”, en Dvořáks Symfonie nr. 6. Dit concert maakt deel uit van het grotere BSO jaarlijks Tanglewood Music Festival, loopt van 7/19 – 8/16)

23 juni – 4 augustus. Bravo!Vail Muziekfestival

Terug voor zijn 34e seizoen, Bravo!Vail Muziekfestival is een favoriet voor muziekliefhebbers in de continentale Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het Bravo!Vail Music Festival 2021 bevindt zich op een van de meest schilderachtige locaties in de Rocky Mountains en toont het hele seizoen vier fenomenale orkesten: Academy of St Martin in the Fields, Dallas Symphony Orchestra, het Philadelphia Orchestra en de New York Philharmonic.

Net als in de afgelopen zomers zal kamermuziek ook dit jaar een cruciale rol spelen, met programma’s die zowel oude favorieten als hedendaagse werken belichten. De terugkeer van gratis concerten gedurende de zomer zal op een laagdrempelige manier gratis programma’s naar de gemeenschap brengen.

Als je van het brede spectrum van grotere muziekfestivalevenementen houdt, moet je ook eens kijken:

28 juli: Black Violin in het Tobin Center for the Performing Arts in San Antonio, Texas

Als je de voorkeur geeft aan een meer eigentijdse kijk op snaarmuziek, we raden aan om Black Violin te horen, die zal optreden in het Tobin Center for the Performing Arts in San Antonio. Dit specifieke concert is onderdeel van Black Violin’s “Onmogelijke Tour” (ironische tournaam woordspeling niet bedoeld!), die laat zien hoe het centrum is gerold met de pandemische stoten.

Black Violin is voorstander van educatieve outreach en heeft in de afgelopen 12 maanden opgetreden voor meer dan 100.000 studenten in de VS en Europa. Hun Onmogelijke rondleiding zal de boodschap verspreiden dat alles mogelijk is en dat er geen grenzen zijn aan wat men kan bereiken, ongeacht de omstandigheden.

4 september: Tsjaikovski Spectaculair met de Pacific Symphony

Wat een glorieuze manier om het zomerconcert- en muziekfestivalseizoen af ​​te sluiten! Geen SummerFest is compleet zonder de Pacific Symphony voert Tsjaikovski’s opwindende uit 1812 Ouverture, compleet met live kanonnen en schitterend vuurwerk. Geniet van het spektakel terwijl je ook luistert naar de grootste hits van enkele van de grootste romantische componisten van Rusland. Met gastkunstenaar, pianist George Li, vindt het evenement plaats in het Orange County Fair and Event Center.

Niets is zo inspirerend als de aanwezigheid van deskundige snaarmuzikanten die uitblinken in hun vak. We hopen dat u deze zomer de kans krijgt om ten minste één evenement persoonlijk bij te wonen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Backgammonmusic
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare